תומר למדן

תומר למדן ז"ל

בן אראלה ודרורי

נפל ביום כ"א באלול תשע"ט (21.09.2019)

מקום מנוחתו בית העלמין קדימה (חלקה צבאית)
סיפור חייו
תומר בן אראלה ודרורי, נולד בקיבוץ נגבה ביום י` בשבט תשכ"ג (4.2.1963).

תומר גדל והתחנך בחברת הילדים בקיבוץ ובחברת הנעורים בתיכון האזורי "צפית". ילד חכם, יפה תואר ונעים הליכות, שקול ומחושב ותמיד עם ציפיות גבוהות מעצמו. אהב מאוד ללמוד ובעיקר אהב טבע וטיולים.

מגיל צעיר בלט בסגולות חברתיות ומנהיגותיות. כנער היה מדריך בתנועת ה"שומר הצעיר", מסור לחניכיו ובכל הפעולות בלט ביצירתיות ובמקוריות. בתום לימודי התיכון עשה שנת י"ג כמדריך בתנועה ובמסגרתה, ריכז את הקן בגבעת שמואל.
 
תומר התגייס לצה"ל ושובץ לחיל השריון. אחרי שסיים קורס מפקדי טנקים בהצטיינות המשיך לקורס קצינים, שגם אותו סיים בהצטיינות ונשאר בתפקידי הדרכה עד סוף השירות. עם שחרורו עבד שנה בקיבוץ בפרדס ובמפעל ואז יצא ללימודים אקדמיים בתחומי תעשייה וניהול.

תוך כדי לימודיו, החל לעבוד בשירות הבטחון הכללי (שב"כ). במרבית שנותיו בארגון, שימש כמתחקר במחלקת השטח של החטיבה להתאמה ביטחונית ולסיכול איומים על נכסי המדינה. חבריו לעבודה סיפרו שהיה חומת המגן של ישראל ואף כונה בפיהם עילוי – עילוי ביצירתיות ובפיצוח נבדקים קשים. תומר היה חדור מוטיבציה ונכון לכל קריאה ומשימה. במהלך עבודתו למד לתואר שני במנהיגות ציבורית וכן למד גישור ולימודי מיינדפולנס (מודעות קשובה).

למרות שעזב את הקיבוץ, נשאר – כפי שתיארו חבריו ועמיתיו לעבודה – "קיבוצניק" בנשמתו, וכך גם נקרא בארגון בחיבה. לאורך שלושים שנות עבודתו בשב"כ היווה עוגן של ידע וסמכות מקצועית לחברי החטיבה, וחנך את רובם.

בשנת 1990, סמוך לתחילת שירותו בשב"כ, נישא תומר לרונית, בת גרעין שהגיעה לקיבוצו נגבה. בני הזוג בנו את ביתם בצורן, יישוב שהוקם באותה העת בשרון (היום קדימה-צורן), שם נולדו בניהם: גיא, אסף ועומר. תומר היה בעל אוהב ואבא ממגנט, תיארו ילדיו, שהעידו כי קיבלו ממנו כמות אהבה ומסירות כפי שלא קיבל אף ילד בעולם.

תומר היווה עוגן מרכזי ומשמעותי בחיי המשפחה הגרעינית והמורחבת. לכולם היה הכתובת לפתרון בעיות קטנות כגדולות, מסור, אוהב, עוזר ומסייע לכל מי שנגע במעגל חייו. כזה היה גם לחבריו הרבים, שהכירוהו גם כמצחיקן, מלא הומור וחד לשון.

תומר למדן נפל בעת מילוי תפקידו ביום כ"א באלול תשע"ט (21.9.2019). בן חמישים ושש בנפלו.

תומר הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקדימה-צורן. הותיר אישה ושלושה בנים, הורים, אח ושלוש אחיות.

בקיבוץ נגבה, הקיבוץ בו גדל תומר, מופץ עלון חדשות דו-שבועי. העלון שהופק אחרי נפילתו הוקדש לזכרו, ובו דברי פרידה של בני משפחתו, חבריו מילדות וחבריו לשירות, לצד תמונות רבות שלו. העלון ניתן לקריאה ברשת.

תומר מונצח עם כל נופלי יישוב מגוריו קדימה-צורן וכן הוא מונצח באתר הזיכרון לנופלי המודיעין בגלילות.

יהי זכרו ברוך.